Foto: Malin Harström

Ny säsong med FSvR och robotbåten Ystad

Stort intresse när Föreningen Svenska Robotbåtar (FSvR) drar igång säsongen med R142 Ystad för att bjuda på marina upplevelser utöver det vanliga.

De första ordinarie evenemangen i maj och juni är redan fullbokade! Växande skaror av befintliga intresserade och nya sunt nyfikna är alltjämt aktuellt liksom ett uppdämt behov på grund av tiden med den förbaskade epidemin 2020-2021 och allt vad den innebar.

Nu blir det äntligen dags igen, med möjligheter till träffar på Gålöbasen samt inte minst att bli med när man lägger ut för körningar, temaresor o dyl. Ta en titt i programmet och planera för ”En dag i paradiset” och boka in sig på någon av de åtråvärda platserna ombord.

R142 Ystad är 45 meter lång, drygt 7 meter bred och 250 ton tung men gör ändå 40 knop. En imponerande och för fienden respektingivande farkost som tjänstgjorde i marinens sista robotbåtdivision fram till 2005 men som ännu är ståtlig och synnerligen pigg tack vare entusiasterna i föreningen Svenska Robotbåtars noggranna underhåll och det faktum att R142 relativt ofta får komma ut i sitt rätta element på böljan blå.

Föreningen Svenska Robotbåtar, FSvR

Wikipedia – Gålöbasen

Läs även Semper Miles: Dags för EDIP 2019 – En dag i Paradiset och Totalförsvar är en tillgång för landet på flera sätt samt Om kriget kom i ny tillgänglig skepnad och Ett halvt årtusende i historien om den svenska marinen

(Bilden: R142 Ystad från ett tidigare tillfälle. Något beskuren bild. Foto: Malin Harström.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]