Hårt svenskt uppvaknande i Midvintermörker

Den trovärdiga händelsekedja som författaren Lars Wilderäng målar upp i sin första bok Midvintermörker är lika medryckande som den är mörk. Blandningen av fiktion och verklighet är snyggt sammanvävd där läsaren tillåts känna igen sig genom bl a människorna, geografin, händelser och tillvägagångssätt men samtidigt kastas man mellan hopp och förtvivlan när det hela brakar loss och paranoian lurar om hörnet. Det här är mer aktuellt än någonsin!

Det här är en fantastisk fullträff för oss som har någon form av militärt intresse eller bakgrund att falla tillbaka på. (Det är samtidigt definitivt ingen bok för den som inte uppskattar militär jargong, massor av kartangivelser med t ex ”andra Lima understruket” eller inser tjusningen med att plötsligt ha händerna på en G36C istället för en Mp5.)

Midvintermörker utspelas direkt efter julen 2012. Allt är lugnt, ledigt och avstannat – men snart går det undan. Sverige överraskas i det närmaste totalt när en rysk storövning visar sig bli något helt annat. Ryssland anfaller och landet står utan kommunikationer och utan elektricitet och bombas sönder och samman. Försvarets förmåga är inte alls vad många inbillat sig när man t o m på hög nivå efterfrågar lösningar, vapen och styrkor som lagts ner för många år sedan.

Har du inte läst den så ta tillfället nu eller ge den som present till någon som förtjänar en rejäl actionthriller med hög puls, aha-upplevelser och snyggt inpassade politiska ”ögonöppnare”. Just nu finns Lars Wilderängs Midvintermörker som pocket för runt 50-lappen, t ex här:

Ginza 49 kr – Midvintermörker

Bokus 51 kr – Midvintermörker