Foto: Johan Fredriksson

Riksmötets öppnande, sedan är det bara att sätta igång

Idag börjar Riksdagens nya arbetsår, Riksmötet 2019-2020, som sig bör med upprop av samtliga ledamöter och en ceremoni där kung Carl XVI Gustaf formellt förklarar Riksmötet öppnat.

På plats finns Arméns musikkår och Livgardet för att både förgylla och säkra.

Programmet/proceduren börjar under förmiddagen och klockan 14:00 inleds själva ceremonin.

Riksmötets öppnande går att följa direkt i SVT2, på SVT Play och via Riksdagens webb-tv. Samtliga sändningar oavsett media drar igång klockan 13:00.

Till kvällen ger Kungliga Filharmonikerna konsert i samband med Riksmötets öppnande, för Kungahuset, Regering och Riksdag.

Välkomna tillbaka. Det känns som det varit riktigt tyst från våra politiker de senaste månaderna men nu är sommaruppehållet förbi och det finns att ta tag i så det är bara att sätta igång.

SVT Forum: Riksmötets öppnande – Direkt

Sveriges Riksdag – Riksmötets öppnande, Livesändning

Läs även Semper Miles: Konungen på garnisonens dag i Boden och Vaktparad och vaktavlösning på Kungliga slottet lockar varje dag samt Världens största demokratiska mötesplats i Visby och Växande allmänt intresse för Försvarsmakten på nätet

(Bilden är från ett tidigare års öppnande. Foto: Johan Fredriksson, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en)

– His Majesty the King Carl XVI Gustaf today declare the Swedish Pairlament back in session after its summer leave

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]