Foto: Yamaha

MC-mässan 2020 i centrala Göteborg

Det här är ett säkert tecken på att vi så sakteliga rör oss mot senvintern och efter det den efterlängtade våren! Många är de som börjat titta till det undanhängda skinnstället och känner att det kliar i fingrarna att få se över bågen så den är topp inför första varma styrningen. Några har säkert redan varit ute där den milda vintern tillåtit detta. Hur som helst, nu händer det grejor igen i motorcykelsverige.

På fredag slår man upp portarna till MC-mässan, en av de största händelserna för alla på två, tre, fyra och fler hjul. Den pågår sedan under hela veckoslutet med hojar och allt som hör till, fredag-lördag-söndag, inne i centrala Göteborg, på andra sidan gatan från Liseberg!

Utöver alla nyheter, tillverkare, leverantörer, föreningar, MC-kändisar m fl som finns på plats vankas det intressanta scenframträdanden av alla de slag, spännande uppvisningar, tävlingar och aktiviteter, After Bike-fest med mera.

När vi räknar ihop antalet utställare får vi det i skrivande stund till hela 149 stycken och det är högst troligt att det blir fler ändå enligt arrangören som sedan tidigare flaggat för att det kommer finnas över 500 motorcyklar och mopeder på plats. Bara en sån sak!

Försvarsmakten representeras av Frivilliga motorcykelkåren FMCK (monter E04:39) och Bilkåren (B01:01). Två av våra aktiva frivilligorganisationer på motorsidan.
Vidare stöter man såklart på märken man känner igen från försvaret. Den svenska tillverkaren Husqvarna (som levererat flera stabila modeller genom åren, t ex den legendariska MC 258), KTM (MC 409) och inte minst BMW (som ju är senast i raden genom MC 810).

Med idel goda minnen från tidigare år kan vi varmt rekommendera MC-mässan!

Tid och plats: Fredag 24/1 kl 10:00-20:00, lördag 25/1 kl 09:00-19:00 och söndag 26/1 kl 10:00-17:00. Svenska Mässan, Mässans gata 20, Göteborg (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m)

MC-mässan 2020 – Officiella hemsidan med mer info, biljetter o dyl

Frivilliga motorcykelkåren, FMCK

Bilkåren

Svenska mässan Göteborg

Läs även Semper Miles: Blev BMW det senaste tillskottet i vagnparken? och Nya lätta terrängvagnar skapar möjligheter samt Mindre terrängfordon ska bära soldatens och gruppens utrustning och Det finns plats för dig i frivilligförsvaret

(Bilden, foto: Yamaha, Creative Commons CC, via Moped- och motorcykelbranschens riksförbund.)

– MC-mässan, the Swedish National Motorcycle Exhibition, in Gothenburg during the entire weekend 24-26th January

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]