Sex framgångsrika år med ÖB Micael Bydén

Att leda landets försvar är långt ifrån enkelt och såklart inget man gör på egen hand. Det gör man tillsammans med hög och låg, men en stark och lyhörd ledarfigur är oerhört viktigt och de sex år som passerat under general Bydén får ses som mycket utvecklande, för att inte säga lyckade! Man blir helt enkelt inte utsedd till årets chef alla kategorier av en slump.

Försvarsmakten och vårt totalförsvar har synts och tagit plats igen. Behoven har funnits där hela tiden och är idag känt och erkänt bland folket och att försvarspolitiken svängt har såklart påverkat såväl situation som vision och resultat. Populärt!

Under perioden sedan Bydéns tillträdande 2015 har det hunnit hända mycket där han haft fingret med i spelet med bl a ökade anslag, värnpliktens återkomst, repövningar, mer och ny materiel – här och på väg, återkomsten av flera viktiga förband och garnisoner (där lämpligt nog Amf 4 återinvigs just idag), med mera, med mera. Han har gjort och gör vad han kan och vi har kommit långt, nu gäller det att behålla momentum.

Med åren som gått i ryggen kan vi med gott mod blicka framåt. ÖB och allihop tillsammans.

Försvarsmakten – Micael Bydén fortsätter som överbefälhavare

Försvarsmakten – Överbefälhavaren

Försvarsmakten – Överbefälhavarens uppdrag

Försvarsmakten – Försvarsmaktsledningen

Läs även Semper Miles: Sveriges bästa chef är officiellt ÖB Micael Bydén och ÖB och Säpochefen om vår yttre och inre säkerhet samt Missa inte ÖB som värd i sommarprogrammet och Flygvapenchefen ny ÖB

(Bilden: Överbefälhavare Micael Bydén vid ett tidigare tillfälle. Beskuren bild. Foto: Maja Hansson/Försvarsmakten.)

– General Bydén, Six Years as the very Able and Popular Supreme Commander of the Swedish Armed Forces

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]