Foto: Totalförsvar Öland

Populära totalförsvarsdagen på Öland

Det är som vanligt ett lockande, välfyllt program när man slår upp till en av höstens stora händelser – Totalförsvar Öland 2023.

Här kan man se fram emot att uppleva och frotteras med fordon på land, i vattnet och i luften, vapen och utrustning, flera förevisningar, inte minst hemvärnets actionfyllda stridsförevisning vid hamnen! Massor av information, försvarspolitiskt seminarium, föreläsningar, rekryteringsaktiviteter, flyguppvisningar med JAS 39 Gripen och Team 50, fallskärmshoppning, försvarsmusik m m.

Välrepresenterat med flera försvarsgrenar och truppslag, lokalt hemvärn, frivilligorganisationer, intresseorganisationer, Kustbevakningen, Polisen, Räddningstjänsten, Sjöräddningssällskapet, Sjöfartsverket m fl.

Ja, det här har alla förutsättningar att bli (minst) lika bra som föregående upplagor så passa på att ta en sväng till Öland i helgen för en dag helt i totalförsvarets tecken.

Tid och plats: Lördag den 30 september kl 10:00-16:30. Stora Rör, Öland (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m)

Totalförsvar Öland – officiella sidan med utförlig info

Totalförsvar Öland – direkt till program med områdeskarta m m

Läs även Semper Miles: Vårt närområde är just vårt och nära och Viktig kunskap om vårt totalförsvar i kurs på nätet samt Jobb och karriär för svenskt totalförsvar

(Bilden är från en tidigare upplaga. Något beskuren bild. Foto: Totalförsvar Öland.)

– Total Defence Day, Öland, Saturday 30th September

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]