Foto: Oleg V Belyakov - AirTeamImages

Öppet för en framtida karriär som stridspilot

Försvarsmakten behöver fler stridspiloter för jakt, attack och spaning och välkomnar intresserade med eller utan militär bakgrund.

Det är långt ifrån enkelt att komma med, att genomföra den långa utbildningen eller att sedan på jobbet smidigt och professionellt löpande leverera i alla lägen. Det förväntas en nyfikenhet, viljan att fortsätta, insikten att bli ännu bättre o s v. De höga kraven är alltid närvarande men med det följer också kamratskap, förtroende och uppskattning.

Som pilot i Försvarsmakten finns dina uppdrag över hela världen. Uppdragen kan vara nationella, men våra piloter är även en ovärderlig tillgång vid Sveriges fredsbevarande insatser utomlands.”

Stridspilotens jobb i luften är krävande. Grunden för att utveckla dina färdigheter är övning och åter övning. Du flyger därför dagligen och deltar i övningar såväl nationellt som internationellt. Tiden på marken ägnar du och dina kollegor åt planering och utvärdering av flyguppdrag och flygövningar.”

Just nu pågår rekrytering och här under finns mer information i form av jobbeskrivning, om kravställning och tester samt ansökan. En möjlighet långt utöver det vanliga!


Film: En dag på kontoret (3:26 min)

Försvarsmakten, Jobb & utbildning – Stridspilot

Flygvapnet

Läs även Semper Miles: FVÖ 19 – I kamp mot högteknologisk fiende i norr och JAS 39 Gripen – bäst i världen samt Stridsflygplan har fällt bomber i akut grepp mot branden och Svenska enheter i full aktion över finska Karelen

(Bilden: En JAS Gripen från ett tidigare tillfälle. Foto: Oleg V Belyakov – AirTeamImages, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en. Filmen: JohanBolange, Youtube-kanal.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]