Offentliga och privata aktörer för svenskt cyberförsvar

I den årligen återkommande konferensen Cyberförsvarsdagen samlas ansvariga och representanter från såväl offentlig som privat sektor för en heldag kring behov, utmaningar och möjligheter för vårt cyberförsvar, idag och framöver.

Målsättningen med dagen är att belysa hur Sveriges cyberförsvar bygger på samverkan mellan offentliga och privata aktörer.”

Bland de cirka 230 medverkande finner vi efter att ha tagit del av programmet flera generaldirektörer och höga chefer samt experter från olika håll inom försvaret, försvarsforskning, relaterade myndigheter, försvarsindustrin m fl.

Viktiga och populära Cyberförsvarsdagen genomförs den 13 september och arrangeras av Säkerhets- och försvarsföretagen (SOFF) i samarbete med Försvarsmakten (FM), Försvarets Radioanstalt (FRA) och Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB), i samarbete med ett flertal sponsorer från cybersäkerhetsmarknaden.

FM – vår verksamhet – Cyberförsvar

FRA – Cyberförsvar

MSB – Cyberhot

SOFF – Cyberförsvar – Åtta förslag ur ett marknadsperspektiv

Nationellt cybersäkerhetscenter

Läs även Semper Miles: Flera dygn av krävande cyberförsvar och Hängivna, blivande IT-soldater sökes för ännu starkare cyberförsvar samt Saab lanserar nytt bolag för Cyber-säkerhet och I hemligt underrättelsesamarbete för medvetenhet och möjliga åtgärder

(Bilden är från en tidigare upplaga av Cyberförsvarsdagen. Källa foto: Jonas Lejon. CC BY 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/)

– Swedish Cyber Defence Day, Together from the Public and Private sector

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]