Foto: Stefan Kalm, Copyright Saab AB

Mer affär för svenska världsledande GlobalEye

Det händer saker på de där större, namnkunniga flygmässorna. I veckan som gick hölls Dubai Airshow i stor stil med utställning, affärsmöten, uppvisningar m m.

Nu har Förenade Arabemiraten, UAE, meddelat att de avser utöka sin flotta av Saabs GlobalEye, det nyaste och mest avancerade flygburna övervakningssystemet som finns på marknaden.

Det sedan tidigare gällande avtalet omfattade tre enheter men ser nu alltså ut att kunna utökas. Närmast går man in i vad som beskrivs som avslutande förhandlingar som ska leda fram till tilläggskontrakt för ytterligare två.

GlobalEye erbjuder förmågan att övervaka luft, hav och land i en och samma lösning. GlobalEye kombinerar en ny radar med utökad räckvidd med jetflygplanet Global 6000 som har mycket lång flygräckvidd och tillverkas av Bombardier.”

Saab – GlobalEye – Performance beyond limits

Saab – Airborne Solutions

Läs även Semper Miles: Fem dagar kring allt för militärt och civilt flyg och Tillmötesgående och fulladdat erbjudande till Finland inkluderar GlobalEye samt Affärer för ryska stridsflygplan och LV-robotsystem och Toppmodern svensk GRK-båt men endast på export

(Bilden: GlobalEye Roll Out. Något beskuren bild. Foto: Stefan Kalm, Copyright Saab AB.)

– During Dubai Airshow, UAE annonced they want to extend their contract with Saab for more of the Swedish advanced GlobalEye Airborne Early Warning and Control system

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]