Foto: Marcus Åhlén/Försvarsmakten

Logistiken stärks med ett större antal Scania P310

Hemvärnets utbildningsgrupper i alla militärregioner kan se fram emot tillskott i form av nya lastbilar. Det är ännu lite knapphändiga uppgifter men de kommer från säker källa och bådar gott.

Det rör sig om ”ett större antal” fordon som stärker ”logistikfunktionen på ett bra sätt” och omfattar hela landet, enligt Rikshemvärnsavdelningen (organiserad vid Produktionsledningen på Högkvarteret) under förmiddagen. Närmare bestämt bilar ur Scanias populära P-serie, P310B4x2NA eller Skåpbil 8T som den benämns i försvaret.

Vi har fått igång en bra dialog och process mellan Hemvärnet och FMV som syftar till att förse Hemvärnet med ny materiel” säger brigadgeneral Mikael Frisell, Chef verksamhetsområde Armémateriel, FMV.

Ännu finner vi inga släppta detaljer om t ex antal, leveranstid eller dylikt men det vi vet säkert är att det här är välkommet och kommer att skapa mycket gott.

Scania – P-serien

Hemvärnet – Utbildningsgrupper

Hemvärnet – Rikshemvärnsavdelningen

Försvarsmakten – Hemvärnet

Läs även Semper Miles: Irland lägger order för fler lastbilar från Scania och Leveransen av nya Scanialastbilar till danska försvaret har börjat samt Tyska terränglastbilar är beställda för våra Patriot-system och Bilkåren söker fler förare till totalförsvaret

(Bilden: En Scanialastbil i tjänst, från ett annat tidigare tillfälle och av en annan modell. Foto: Marcus Åhlén/Försvarsmakten.)

– Stronger logistics with new P-series Scania trucks

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]