Klart för renovering av resterande stridsfordon 90A

Gång efter annan har vi glatt kunnat rapportera om fortsatta framsteg på materielfronten, genom nytt som tillförs och befintligt som tas omhand och uppgraderas, den här gången rör det sig om det senare.

Så sent som i förrgår meddelade den driftige chefen för armémateriel på FMV, brigadgeneral Mikael Frisell, att man tecknat kontrakt med Hägglunds och Bofors ”för renovering av resterande stridsfordon 90A-varianter”.

Positivt och kostnadseffektivt när tidigare investeringar vårdas, bra för sysselsättning och utveckling i våra industrier och inte minst för vår fortsatt ökande försvarsförmåga!

Ordervärdet anges till drygt 500 miljoner kronor och leverans av stridsfordonen kommer att ske under 2023 och en bit in på 2024.

Försvarsmakten – Stridsfordon 90

Wikipedia – Stridsfordon 90

FMV – Materielprojekt

BAE Systems – Platforms & Services Sweden

Läs även Semper Miles: Finska arméns CV90 modifieras och framtidssäkras in i 2030-talet och 500-900 nya bandvagnar i kommande storaffär samt Svenska Archer möjlig kandidat och testas i USA och Svenska grejor är kvalitetsgrejor

(Bilden är en illustration från ett annat, tidigare sammanhang. Foto: Mr Bullitt, CC BY-SA 2.5 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.5/deed.en.)

– Contract for renovation of Swedish Army remaining IFV CV90A variants to cost effectively further gain defence capability

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]