Foto: The U.S. Army

Hundratusentals kronor i bonus för nya amerikanska infanterister

Det behövs fler soldater till amerikanska armén och just nu lockas det med erbjudanden om olika bonusar på upp till 40 000 dollar för handlingskraftiga och lojala sökande. Behovet är att snarast åtgärda ett bemanningsunderskott där ytterligare ca 3 300 infanterister behöver tillkomma innevarande år.

Under den aktuella rekryteringsperioden har armén utöver starka tänkvärda argument fått utökade ekonomiska verktyg i form av bonusar som på sina håll är mångdubblade och som går att kombinera.

Handlingskraft och lojalitet premieras ordentligt. Den som påbörjar sin grundutbildning inom 60 dagar från rekryteringstillfället kan se fram emot en belöning enbart för det på 8 000 dollar. Den som gör samma sak inom 30 dagar får 16 000. Avser man dessutom bli kvar i armén på längre kontrakt blir det extra klirr i kassan utöver lönen, motsvarande ca 187 000 – 375 000 kronor för 3-6 år.

Det här torde locka, särskilt som man understryker att möjligheten är begränsad och gäller för de som söker sig till armén under perioden maj t o m september 2019.

U.S. Army – The Official Home Page

U.S. Army – Careers & Jobs – Infantryman

Läs även Semper Miles: Många munnar att mätta med den ökade försvarsbudgeten och En aktuell titt på soldatens lön och ställning samt Vad ska de ersätta polisen med? och Antalet värnpliktiga och underlaget ökar och måste fortsätta öka

(Bilden: ”U.S. Army Soldiers conduct infantry battle drills”, från ett annat tidigare tillfälle. Foto: The U.S. Army, Flickr, CC BY 2.0, https://creativecommons.org/licenses/by/2.0/)

– Thousands of dollars in bonus offers for joining the U S Infantry during May-September 2019

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]