Foto: MKFI

Diskret ordentlig order för GRG-ammunition

Precis innan helgen meddelade Saab att man mottagit en order för ammunition till granatgeväret Carl-Gustaf värd cirka en halv miljard kronor.

Man nämner inte vem beställaren är, detaljer kring val av ammunitionstyp el dyl. ”Det ligger i branschens natur att närmare information om produkten och kunden på grund av olika omständigheter inte kan lämnas” säger man i ett pressmeddelande. Vi förstår dock att kunden är ytterst kvalitetsmedveten genom valet av understödsvapen till sitt försvar.

Saabs världsledande vapensystem Carl-Gustaf har använts under lång tid och med stor framgång världen över, inklusive i den nordiska och baltiska regionen. Vapensystemet Carl-Gustaf kan använda en rad olika ammunitionstyper och tillåter avsuttna soldater att bekämpa olika mål – från att neutralisera stridsfordon till att röja hinder och att bekämpa fiender i byggnader. Systemet som har sålts till över 40 länder utvecklas fortlöpande med nya ammunitionstyper och förbättrade förmågor.

Den aktuella ordern kommer att levereras 2019-2020.

Saab – Carl-Gustaf M4 – Smart just got smarter

Saab – Carl-Gustaf M3 – The best multi-purpose weapon system there is

Wikipedia – Carl Gustaf recoilless rifle

Läs även Semper Miles: Avtal och order tecknat för senaste granatgeväret till Försvarsmakten och Senaste mångsidiga Carl-Gustaf M4 till US Army samt Svenska granatgevär för en halv miljard till ny kund och Världsledande smidigt pansarvärn för en miljard

(Bilden visar en Carl-Gustaf M3 från ett annat, tidigare tillfälle. Foto: MKFI, PD.)

– Saab receive 500 million SEK ammunition order for the world leading, multi-purpose Carl-Gustaf system

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]