Det kan bli flygdagar i Danmark istället

På grund av läget och med det behovet att prioritera huvuduppgifterna får som bekant 2023 års upplaga av Försvarsmaktens flygdag (planerat till 26/8) helt riktigt stå tillbaka.

För den och de som ändå känner att man måste ha sin beskärda del av den här sortens upplevelser kan vi rekommendera Roskilde Airshow som genomförs i veckoslutet/helgen den 18-20 augusti.

Sprillans nytt samsas med historiska luftfarkoster, militärt, civilt flyg i olika former under dagarna tre!

Här finns alltså möjligheten att styra om sin resa för flygupplevelser av den avancerade sorten, både vad gäller flyguppvisningar dag- och kvällstid, markbundna utställningar och andra event.

Att ta sig till och från Roskilde, knappa 30 kilometer väster om centrala Köpenhamn, är inte märkbart svårare än vad det varit för de flesta som tänkt sig att styra kosan till Linköping, oavsett val av färdmedel. Glöm inte att planera det praktiska bara, och att boka biljetter online.

Film: ROSKILDE AIRSHOW 2019 – Det bliver fantastisk (0:55 min)

Roskilde Airshow 2023 – Officiella hemsidan med program, info, biljetter m m

Roskilde Airshow – Direkt till listan med program/deltagande flyg

Google Maps – Satellitbild, karta, gatuvy, bilder i vänsterkolumnen m m

Försvarsmakten – Årets flygdag ställs in

Läs även Semper Miles: Försvarsmaktens flygdag i Uppsala [2022] och Flera möjligheter att besöka hemliga TP 85 samt Sveriges enda bevarade krigsflygfält och Miljardsatsning för GlobalEye AEW&C till Sverige

(Bilden är en illustration från ett annat, tidigare tillfälle. Något beskuren bild. Foto PXFUEL, DMCA. Filmen: Roskilde Airshow Youtubekanal.)

– Roskilde Airshow 2023 upcoming Weekend

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]