Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten

Åtta år med överbefälhavare Bydén

Det känns som tiden har passerat riktigt fort när man inser att general Micael Bydén hunnit med åtta år som Sveriges överbefälhavare.

Och vilka år det har varit med oupphörlig energi för att vårt försvar åter fick synas, skapa förståelse och uppskattning på bred front bland folket, rättvist ökad finansiering, återuppbyggnad på längden och tvären, med mera.

Han tillträdde som ÖB den 1 oktober 2015, uppdraget förlängdes och löper nu (närmast) till och med september 2024.

Som det sett, och ser, ut ökar behovet av trygghet genom såväl militärt- som totalförsvar och vi befinner oss i tillväxt – med mer personal, ny och mer utrustning, organisatorisk expansion, närvaro i samtliga arenor m m. Här ska också nämnas den växande sammanhållningen och styrkan som löpande bara blir bättre och bättre.

Åtta år med Micael Bydén i täten är lång tid och nog håller de allra flesta med om att det var ett klokt val där för ganska precis åtta år sedan?!

Försvarsmakten – Micael Bydén ny ÖB

Försvarsmakten – Micael Bydén fortsätter som överbefälhavare

Försvarsmakten – Överbefälhavaren

Försvarsmakten – Alla våra befälhavare – Nio decennier av militär ledning

Läs även Semper Miles: Sveriges bästa chef är officiellt ÖB Micael Bydén och Missa inte ÖB som värd i sommarprogrammet samt Chefer som känns igen från förr och nu

(Bilden: Överbefähavaren vid ett annat, tidigare tillfälle och sammanhang. Något beskuren bild. Foto: Bezav Mahmod/Försvarsmakten.)

– General Bydén, Eight Years as Supreme Commander of the Swedish Armed Forces

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]