Foto: Christian Adelbo/Försvarsmakten

Garnisonens dag i Boden

Helgen är räddad för nu öppnar man åter upp för allmänheten till en intressant, fartfylld dag på Bodens garnison, med massor att uppleva och ta del av.

Det vankas spännande utställningar, förevisningar och prova på-aktiviteter. Kom nära inpå och bekanta dig med personalen, uppgifterna, soldatens utrustning, vapen, fordon m m och missa absolut inte den stora finalen med stridsuppvisning på Pampas övningsfält!

Här finns även Hemvärn och frivilligförsvar m fl organisationer, samt föreningen P 5 och traditionsgrupp Pjäs- och motor som visar upp välbevarade arméfordon från förr. Möjlighet att prova Pansarskott och Robot 57 i simulator, göra Försvarsmaktens fystest, åka bandvagnsturer med mera, och många möjligheter till paus med fika och mat.

Entré på A 8 där programmet tar sin början redan nio på förmiddagen med soldaterinran och korum. En högtidlig och stolt inledning som känns i själen oavsett om man varit med om det förr eller upplever det för första gången.

Boka av allt annat för det här blir, som tidigare upplagor, en härlig dag med något för alla.

Tid och plats: Lördag den 7 oktober kl 09:00-15:00. I 19 och A 8, Sveavägen, Boden (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m)

Försvarsmakten – Garnisonens dag (program, kartöversikt m m)

Försvarsmakten – Norrbottens regemente – I 19

Försvarsmakten – Bodens artilleriregemente – A 8

Läs även Semper Miles: Välkommen tillbaka Bodens artilleriregemente och Två veckor tuff större vinterövning i Norrbotten samt Något avsides lever fortfarande anläggningen med tradition av mystik och sekretess

(Bilden: Materielförevisning vid tidigare Garnisonens dag i Boden. Beskuren bild. Foto: Christian Adelbo/Försvarsmakten.)

– Garrison day, Boden 2023

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]