Foto: Foto: Maja Hansson/Försvarsmakten

Särskild prova på-helg där hav möter land

Amfibieregementet bjuder in till prova på-helg för tjejer. Det har man gjort förr och brukar väcka stort intresse bland kvinnor som funderar kring hur det är att arbeta som soldat och officer.

Här presenteras Försvarsmakten i allmänhet och vad Amfibieregementet har att erbjuda i synnerhet samt ges en unik möjlighet att bekanta sig med och testa allehanda utrustning och uppgifter där hav möter land ute vid Berga söder om Stockholm.

Prova på-helgen genomförs i slutet av månaden, närmare bestämt fredag-söndag den 27-29 mars, men sista anmälningsdag är nu den 13 mars så det gäller att ta steget!
Öppet för tjejer som är svenska medborgare och 18 år eller äldre. 16-17 åringar är också välkomna att söka men måste då ha målsmans tillstånd. Anmälan görs snarast via mail till: amf1-rekryteringshelg@mil.se

Amfibieregementet

Läs även Semper Miles: Amfibiebataljonen övar kring och gör besök i Sundsvall och För Sverige med mod, kraft och spänst samt Marinstaben på plats i kustbandet med högtidlig invigning och Intensivare marint samarbete mellan Sverige och Finland

(Bilden är från ett annat, tidigare övningstillfälle i norra skärgården. Beskuren bild. Foto: Foto: Maja Hansson/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]