Foto: Andreas Stula/Försvarsmakten

Garnisonens dag i Eksjö på torsdag

På Kristi himmelsfärdsdag hälsas allmänheten hjärtligt välkommen till Ränneslätt för att under en dag se hur det ser ut, träffa personalen, få veta mer om vad de kan och vad de gör, se speciella fordon och maskiner, prova utrustning med mera, med mera. Förbanden genomför uppvisningar vid hela fyra tillfällen. Under förmiddagen kommer dessutom JAS 39 Gripen och visar upp sig på himlen.

På garnisonen i Eksjö finns Göta ingenjörregemente och Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum som båda tar emot. Här finns även Hemvärnet samt flera frivilliga försvarsorganisationer som är på plats för att visa, berätta och svara på frågor.

Mycket spännande att ta del av för intresserade i alla åldrar så passa på! Se officiella hemsidan, länkad nedan, för detaljerad information.

Tid och plats: Torsdag den 30 maj kl 11:00-15:00. Ränneslätt, Eksjö (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m)

Garnisonens dag i Eksjö den 30 maj (officiella sidan med detaljerad information)

Göta ingenjörregemente (Ing 2)

Totalförsvarets ammunitions- och minröjningscentrum (Swedec)

Läs även Semper Miles: Utvecklat brosystem beställt och på väg och Tillsammans för hantering av och skydd mot sprängämnen samt Markstridsövning Våreld 19 på flera platser och Hastigt framåt, nu även med Meteor för Gripen E

(Bilden är från ett tidigare år. Foto: Andreas Stula/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]