Foto: Frankie Fouganthin

Upprop med krav att ge Veterandagen plats i TV

Det är den enda dagen där statsledningen är samlad för att visa uppskattning genom en gemensam ceremoni vid Veteranmonumentet i Stockholm. Det är anmärkningsvärt att den organisation vi har för demokratisk kunskapsspridning, Sveriges Television, kategoriskt vägrar att rapportera från denna dag och ceremoni.”

I år skapade Försvarsmakten en egen sändning som visades genom de egna kanalerna på internet, vilket var både tacknämligt och preofessionellt, men nog är det en riksangelägenhet som (även) borde hitta till och gå att göra något fint av i televisionen? SVT ska dock ha förklarat att de helt enkelt inte har tid för det(!)

Därför pågår just nu namninsamlingen ”Vi kräver att SVT ska sända veterandagen”. Ett gott initiativ som tillkom efter SVF:s ordförandes debattinlägg som publicerades bl a här på Semper Miles på självaste nationaldagen.
Namninsamlingen har till syfte att överräckas som ännu ett bevis för att det är många, många som är medvetna, bryr sig och vill att Veterandagen, med allt vad det innebär, ska tillåtas ta plats i svensk TV – med start 2021.

Gå genast att ge uppropet ditt stöd precis som vi har gjort, det tar bara ett par sekunder men kan hjälpa till att göra stor skillnad framöver:

Namninsamlingen Vi kräver att SVT ska sända veterandagen!

Försvarsmakten – Värdigt anpassat veterandagsfirande

Sveriges veteranförbund, SVF

Läs även Semper Miles: Före detta ÖB om SVT:s ovilja att uppmärksamma Sveriges veteraner och Skapa möjligheter istället för urdålig rapportering samt Annorlunda veterandag kan nå, förstås och uppskattas av fler och Våra veteraner hyllas och hedras i Stockholm och runt om i landet [2019]

(Bilden: Från Veterandagen ute på Djurgården i Stockholm ett tidigare år. Foto: Frankie Fouganthin, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en)

– Petition to collect signatures making Swedish Television drop the ”We dont have time” and get them to broadcast from Veterans Day and State Ceremony 29th May each year

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]