Foto: Veterankalendern

För stöd och kunskap om svenska veteraner och deras livsöden

Så är den alldeles strax tillgänglig, 2018 års upplaga av Veterankalendern, som släpps till försäljning nu på söndag den 1 oktober! Den produceras i en begränsad upplaga och är mäkta populär så det gäller att hänga på ifall man vill vara med. Och det vill man ju.

Kalendern är en mycket proffsig produktion som pågått i månader där 12 veteraner intervjuats och porträtterats i autentisk utrustning från respektive tid då de gjorde sin insats. Sverige har länge skickat personal att medverka i insatser för fred, stabilitet och säkerhet runt om i världen. Militära observatörer sedan 1948 och personal i FN-bataljoner sedan 1956.

Det här är en del av det ideella arbetet för att sprida kunskap om svenska utlandsveteraner och deras livsöden. Inkomsterna från försäljningen skänks till arbetet med veteranstöd och mot veteraners psykiska ohälsa. Den som stolt kan hänga upp sitt exemplar av Veterankalendern får inte bara ett stiligt och användbart verktyg för att hålla koll på tidens gång utan gör även en viktig insats med sitt omtänksamma stöd till verksamheten!

Film: Veterankalendern – För en tryggare värld (0:42 min)

Veterankalendern – Officiell hemsida

Här är några ställen där Veterankalandern finns att köpa:

Veteranstöd Rapid Reaction (VRR)

Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna (SVF)

Svenska soldathemsförbundet – via kontaktformuläret antar vi

Läs även Semper Miles: Försvarsmakten ute i vida världen och Skapa möjligheter istället för urdålig rapportering samt Dags igen för insats i Adenviken och de somaliska vattnen

– On Sunday 1st October the Veteran Calendar for 2018, in non-profit support of Swedish Veterans, will be released. Unique and limited edition so better hurry!

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]