Foto: SVF

För och med veteraner till fots genom landet

Idag är det exakt sex månader till man trampar igång årets upplaga av Veteranmarschen och man utgår från Skellefteå, förra årets målstad, för att 11 etapper och ca 30 mil senare nå fram till Treriksröset! En fantastisk prestation i sig och i och med det har man faktiskt tagit sig igenom Sverige till fots.

Det hela började 2013 då man genomförde första marschen, 44 mil från Ystad i Skåne via västkusten till Hindås mellan Göteborg och Borås! Därefter har det fortsatt med nya, vidtagande sträckor och nu sex år senare befinner man sig längst upp i norr.

Tanken med det här är att komma samman och uppmärksamma Sveriges alla veteraner som gör och gjort sitt yttersta för freden. Kamratskapen är viktig och man bedriver även insamlingsverksamhet genom Kamrathjälpen, till ”veteranen och dennes familj vilka är i behov av ekonomiskt stöd p g a skador, fysiska eller psykiska, som en följd av internationell tjänstgöring utsänd av svensk myndighet och som beslutats av regeringen eller Riksdagen.”

Som deltagare väljer man själv hur man går. En eller flera självvalda etapper eller kanske rent av hela vägen. Det är inte en tävling och alla är välkomna att gå med. Civila- och militära veteraner, insatspersonal, anhöriga och alla som sympatiserar. Föranmälan öppnar i februari!

Veteranmarschen 2018

Direkt till Rutt & Etapper, i form av karta och beskrivning

Kamrathjälpen, insamling

Läs även Semper Miles: Veterandagen blir allmän flaggdag och Försvarsmakten ute i vida världen samt Utökad FN-insats i Mali med nya förutsättningar

(Bilden är från 2015. Foto: Sveriges Veteranförbund Fredsbaskrarna, SVF)

– Six months until The Veteran March. This year the 300 kilometer march takes place in the far north with goal at Three-Country Cairn, the tripoint where borders of Sweden, Norway and Finland meet. Complete info in English available at The Veteran March Official Website.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]