Foto: J. Landolsi/Bushcraftfestivalen

Svensk internationell friluftsmässa kring Bushcraft m m

Friluftsliv är ständigt i ropet och intresset för såväl Bushcraft som självhushållning, överlevnad och krisberedskap ökar. Dessa områden och mer hittar man på Bushcraftfestivalen, Sveriges största internationella event med Bushcraft i fokus. Nu till helgen är det dags igen i Gottröra mellan Rimbo och Knivsta.

Kunniga arrangörer har sett till att ordna högintressanta föreläsare och workshops, förevisningar, utställare m m där Sverige, Danmark, Estland, England, Frankrike, USA och Kanada är representerade. En helt klar internationell touch här och där. Här avgörs också SM i friktionseld 2018. Det är lätt att inspireras och att snappa upp ett och annat. En annan fin detalj är att det går utmärkt att bo kvar på plats under helgen, att campa i det fria. Bushcraftfestivalen är ett mycket uppskattat event som kan rekommenderas.

Tid och plats: 24-26 augusti. Fredag 10:00-22:00 (inledande dag, se programmet), lördag 10:00-22:00 och söndag 10:00-16:30. Gottröra Hembygdsgård, två mil nordost om Stockholm Arlanda flygplats vid riksväg 77 (klicka här för satellitbild, karta och gatuvy)

Bushcraftfestivalen – officiella hemsidan

Direkt till programmet

Läs även Semper Miles: Jag fryser och är törstig – Varför gör ingen något? och Välj nivå och greppa läget med vinterenheten samt Viktiga kunskaper för journalister i risk- och konfliktzoner och Dramatiskt vinterlopp i Sveriges vackraste natur

(Bilden: Sektion/studie från SM i friktionseld ett tidigare år. Foto: J. Landolsi/Bushcraftfestivalen.)

– Sweden’s biggest official international Bushcraft event ”Bushcraftfestivalen” north of Stockholm 24-26th August

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]