Foto: Arsenalen

Något för alla sinnen på Arsenalens uppvisningsdag

De utlovar en alldeles speciell och fartfylld dag där på Arsenalen på söndag och det är mycket lätt att tro när man betänker vad de tidigare bjudit på samt sneglar i programmet!

Utöver att muséet är öppet med sina imponerande utställningar av fordon, föremål m m samt shop och café har man noga valt ut ett antal av sina fordon som körs ut i det fria för en dag.
Representanter från Svensk pansarhistorisk förening (SPHF) håller intressanta föredrag, Hemvärnet är också på plats för att presentera sig och visa upp sin utrustning, hjul- och bandfordon m m.
Under dagen finns det möjlighet till åkturer med såväl pansarbandvagn som helikopter och så kan man passa på att köra själv med de små men vansinnigt roliga Funtrak-vagnarna.

Det här är ett välbesökt och uppskattat evenemang där stridsfordon av alla de slag står i naturlig fokus och rullar ut i all sin prakt. Det är nästan så man undrar ifall skakandet av stål i rörelse inte stundtals känns i marken bort till de som passerar på intilliggande E4:an. Uppskattat var ordet! Söndag den 2 september klockan 11:00-16:00.

Arsenalen – Officiella hemsidan med mer info, program, hitta hit o dyl

Läs även Semper Miles: Tummen upp för Arsenalen, Strängnäs och Imponerande svensk ingenjörskonst gav topplacering samt Svenskt pansar mäter sig i tuffa Strong European Tank Challenge och Det bästa blev just ännu bättre med nya CV90 MkIV

(Bilden: En svensk stridsvagn kommer farande under en tidigare uppvisning utanför muséet. Något beskuren. Foto: Arsenalen.)

– Show Day, Sunday 2nd September at Arsenalen – The Swedish Tank Museum, largest in Scandinavia!

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]