Foto: Björn Westerdahl/Försvarsmakten

Försvarsmakten synlig mitt i en annan verklighet

Bland kändisar och fans av tecknade serier, spel, film och fantasy, en del uppklädda till tänderna, finns verklighetens ”action” med representerad av soldater från Livgardet. De berättar om sina jobb, utbildning, karriär och svarar på frågor. Med sig har de också utrustning som visas upp och som intresserade får känna på och prova. Konkurrensen om uppmärksamheten är hård men det är i monter B:03 det händer, rakt ner vänster om Cosplay Catwalken.

Comic Con Stockholm är Nordens största mässa för populärkultur och pågår helgen 15-17 september. Den här typen av event är helt rätt miljö att synliggöra Försvarsmakten och verksamheten i stort och smått. Hit kommer många, företrädesvis unga, under fredag till söndag med stora ögon och förhoppningar om att få uppleva häftiga saker.
För många är det första gången de kommer i kontakt med vårt försvar så tillfället och intrycket är viktigt. Alla får en glimt av våra soldater vilket skapar relation och några kanske låter sig värvas, tar chansen att bli delaktiga.

Comic Con Stockholm

Översiktskarta över mässområdet

Försvarsmakten Jobb & karriär

Läs även Semper Miles: Flera möjligheter att prova på det militära livet och Full rulle på Försvarsmaktens största ungdomstävling samt Virtuell utbildning för samtliga förband

(Bilden är från en tidigare övning med Livgardet.)

– Swedish Armed Forces on site at Comic Con Stockholm. A great opportunity to relate, inform and recruit.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]