Foto: Gurksaft

Femton får möjligheten att se aldrig tidigare visad anläggning

Unikt är ett ord som instinktivt kommer upp i medvetandet angående det kommande specialevenemanget på Aeroseum vid Säve utanför Göteborg. Fram till eftermiddagen den 13 maj har drivmedelsanläggningen från kalla kriget hållits dold för allmänhetens ögon. Då ordnar muséet nämligen en särskild visning, den första i sitt slag.

Gruppen som får denna möjlighet är satt till max 15 personer så nog blir det unikt alltid – och det ser faktiskt ut som att det ännu finns någon plats kvar! Det kan bli lite strapatslikt då man uppmanar deltagarna att tänka på valet av skor, som behöver vara av det rejälare slaget, men man kommer tillhandahålla skyddshjälmar och ficklampor och fika ingår.

Här gäller det nog att inte avvakta. Anmälan sker via mail med namn och telefonnummer till info@aeroseum.se, eller via telefon: 031-55 83 00

Aeroseum – officiella hemsidan med info, öppettider, karta m m

Läs även Semper Miles: Becker överraskar med nya serien Kalla krigets hemligheter och Chefen besöker och minns våra flygflottiljer samt Försvarets hus som inte liknar något annat kan bli ditt

(Bilden: Aeroseum har mycket att erbjuda, här en Saab J35J Draken i berghangaren. Foto: Gurksaft, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en)

– Special guided tour of Cold War secret facilities at Aeroseum museum, former F 9 Air Force base outside Gothenburg

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]