Foto: Veteranflottiljen

EDIP 2018 på Gålö med Veteranflottiljen

Hur vore det med en dag i Paradiset (EDIP)? Det är det passande namnet på ett av Veteranflottiljens årligen återkommande evenemang för hela familjen där man öppnar upp Gålöbasen och visar upp anläggningen, Radiomuséet och fartygen. Här brukar det också rymmas marknad, souvenirer och profilprodukter, besök av sjöräddningen samt Stockholms skalabåtklubb m m.

Självklart blir det åkturer över hela dagen och man har meddelat att man avser genomföra dem med så många av föreningens museifartyg som möjligt! Boka bort allt annat än paradiset ur kalendern inför lördagen.

Entrén kostar 100 kronor och åkturer 200. Barn 0–7 år har fritt inträde i vuxens sällskap. Så jämna kontanter som möjligt och Swish är gångbart.
Eftersom Gålöbasen är militärt skyddsobjekt ska utländska medborgare vara föranmälda med passuppgifter o dyl senast 25 augusti enligt gällande, tidigare förmedlad rutin.

Tid och plats: Nu på lördag den 8 september mellan kl 08:30 och 15:30. Gålöbasen, Oxnövägen (klicka här för satellitbild, karta och gatuvy m m)

Program/Stomtider

08:30 Grindarna öppnas
09:15 Första tur från Södra hamnen
09:30 Första turen (Mtb) från Norra hamnen
10:00 Flaggceremoni
10:15 Fartygen fortsätter att köra
12:00-13:00 Lunch besättningar + övriga (servering med hamburgare, korv och alla tillbehör)
13:15 Fortsatta körningar
15:00 EDIP-körningar slutar

Veteranflottiljen

Läs även Semper Miles: Tema Kalla kriget när Ystad och Spica kastar loss och Om kriget kom i ny tillgänglig skepnad samt Nya snabba och mångsidiga RIB på plats och Alla dagar är bra dagar på Gladan

(Bilden: T56 med passagerare vid ett tidigare tillfälle. Foto: Veteranflottiljen.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]