Foto: Tiger Model

Den halvmetern långa CB90 låter vänta på sig lite till

Man flaggade för den med pompa och ståt redan tidigt i år. Under 2017 skulle den 47 centimeter långa plastbyggmodellen av Stridsbåt 90H släppas och av alla bilder vi sett skulle det bli mycket detaljerat och välgjort. Något som definitivt borde locka såväl inbitna modellbyggare som militärt allmänintresserade att ge sig på.

Vi har varit i kontakt med det Hong Kong-baserade företaget Tiger Model några gånger i år för att få veta status och framförallt releasedatum för deras CB90-byggsats. Det har dock varit det luddiga ”senare under 2017” som gällt. Tiden går och nu är 2017 strax passerat och julen har man definitivt bommat. Lite synd för det hade varit en rivstart för modellen både i Sverige och internationellt.

Det som återstår är att hålla fortsatt koll. Det kommer vi att göra för att till slut glädjande presentera när världens bästa stridsbåt blir tillgänglig i plast!

För den som behöver en Stridsbåt 90 nu på en gång rekommenderar vi den svenska alldeles speciella modellen (och fler) från Gunnar Sillén. Se länken ”Stridsbåt 90H hemma hos dig” nedan!


Film: Stridsbåt 90 presterar i somaliskt vatten (3:43 min)

Läs även Semper Miles: Stridsbåt 90H hemma hos dig och Ståndsmässigt och säkert i 40 knop även privat samt Ny serie moderniserade ännu bättre stridsbåtar är på gång

(Bilden: Så ser den ut. CB90, nr 6290. Foto: Tiger Model.)

– The 1/35 scale plastic Combat Boat 90 kit from Tiger Model Ltd look great but need more time to reach its premiere.

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]