Bli pilot i Draken, Viggen och Airliner

Ta upp ett klassiskt svenskt stridsflygplan och upplev något alldeles unikt, kanske t o m inslag av luftstrid mot en kompis?

Förr var den här miljön uteslutande för våra piloter med åratal av utbildning och erfarenhet men nu är det fullt möjligt att bli en del av både luftförsvar och lufttrafik helt utan krav på förkunskaper. Genom företaget NovelAir erbjuds äkta simulatortid med stoltheterna J 35 Draken, AJS 37 Viggen samt en Airliner (motsvarande DC-9/DC-10) för den som vill flyga något större och civilt.

Sessionerna är per timme och egen instruktör ingår. Realismen är extremt hög både vad gäller förarmiljön och omgivningarna. Flyg i trakterna där du bor med 225 graders synfält med G-simulering och möjlighet att identifiera och bekämpa andra plan, markmål eller sjömål på egen hand eller i rote med en kamrat i den andra hopkopplade simulatorn!

En fantastisk möjlighet och given upplevelse för alla. Det finns även möjlighet att boka sällskap samt köpa presentkort för den perfekta gåvan och överraskningen!

NovelAir AB – Officiell hemsida med mer info, filmer, priser, bokning m m

Se även Semper Miles: SAAB 35 Draken fyller 60 år och JAS 39 Gripen – bäst i världen

(Bilden: Taxning med en J 35 Draken hos NovelAir.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]