Realistisk skrämmande kamp efter EMP-attacken

William R Forstchens bok har nämnts i USA:s kongress som något varje medborgare borde läsa och i Pentagons korridorer anses den realistiskt beskriva verkan av det vapen som på en sekund skulle kunna stoppa och förstöra en hel nation.

Recension av Raymond Zweigberg

One Second After, som jag utan tveka placerar i ”skulle-mycket-väl-kunna-hända”-facket, handlar om en liten stad i USA. I verkligheten kan det lika gärna handla om Norden eller Europa eller varhelst annars på jordklotet. Så här står det på bokens baksida: ”Historien om en man som kämpar för att rädda sin familj och sin lilla stad i North Carolina efter att USA förlorade ett krig som sände nationen tillbaks till the Dark Ages. Ett krig förlorat på grund av ett fruktansvärt vapen, en elektromagnetisk puls (EMP), ett vapen som troligtvis redan finns i händerna på våra eventuella fiender”. Boken finns bara på engelska men är mycket lättläst och mycket intressant, inte bara som en roman om människors oförtröttliga kamp efter ett krig, utan också som en fingervisning på olika problem som en prepper bör tänka på i sin planering.
One Second After är i mitt tycke en välskriven och trovärdig historia. Den kan mycket väl användas som underlag för gruppdiskussioner om ”Vad händer efter kriget”. Eller bara som en riktigt bra litteraturupplevelse. Många preppers kan nog finna ett och annat guldkorn, jag gjorde det definitivt.

Finns att beställa på nätet hos bl a Bokus, Adlibris och CDON (direktlänkar)

FMV: Elektromagnetisk puls – det perfekta vapnet 

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]