Premiär: 6 dagars kamp för ett Sverige som aldrig varit mer sårbart

Idag är det officiell premiär för David Bergmans nya bok 6 dagar där vi får återstifta bekantskapen med General Johanna Lindström, som i Bergmans föregående actionladdade bok 36 timmar kämpade för sitt liv mot livsfarlig konspiration på hög myndighetsnivå.

Dugliga Johanna Lindström har avancerat till överbefälhavare och får det på nytt hett om öronen när Sverige dras in i ett allvarligt nationellt krisläge. Terrorister slår till mot regeringskvarteren just när de nordiska regeringscheferna samlats där för att underteckna fördraget i den blivande nordiska unionen. Situationen eskalerar med omfattande IT-attacker som hotar att slå ut hela samhället och en serie politiska och militära incidenter i Östersjön drar vårt land allt närmare en öppen konflikt! Eller för att citera författaren själv: ”En konflikt med Ryssland som du aldrig upplevt den förut.” 6 dagar känns definitivt som en bok av den kaliber som man inte vågar lägga ifrån sig i första taget!

JPG_014_david_bergman-346x520
David Bergman växte upp i Norrbotten och utbildade sig till officer vid Militärhögskolan. Han har i huvudsak arbetat med psykologiska operationer och är en av grundarna av det svenska Psyops-förbandet. Den militära karriären innefattar även utlandstjänst på Balkan och i Afghanistan samt utbildning hos den amerikanska armén i Fort Bragg. Utöver sin militära utbildning har Bergman en kandidatexamen i litteraturvetenskap, en magisterexamen i psykologi och parallellt med tjänstgöringen som officer doktorerar han på psykologin bakom prestation under extrem stress.

6 dagar är utgiven på Lind & Co förlag och finns tillgänglig hos t ex Fredsbaskerförlaget, Bokus och Adlibris

(Porträttfoto: Eva Lindblad, produktbild byggd på omslag från Lind & Co)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]