Nu fortsätter äntligen dramat Our Girl även i svensk TV

I första säsongen fick vi följa Molly Dawes som tog steget att lämna den besvärliga och utsiktslösa vardagen genom att gå med i brittiska armén för att sedan hamna i insats som sjukvårdare i Afghanistan. En både gripande och intressant historia som lockade många tittare även i Sverige.

Det är lite svårt att fatta att vi fått vänta ganska precis tre år på mer av Our Girl (i Storbritannien är man inne på säsong fem och kan stoltsera med tre miljoner tittare per avsnitt) men nåväl, nu går vi vidare och som plåster på såren kan sägas att fortsättningen av den här serien definitivt ser ut att kunna hålla måttet!

Säsong 2 börjar kanske lite väl soft men det är förstås flera nya karaktärer att lära känna och storyn ska byggas upp. Den nya huvudrollsinnehavaren Georgie Lane följer med Kapten James team till Kenya för att stödja säkerheten i ett flyktingläger vid Somaliska gränsen. ”Ett sexveckorsuppdrag bara”. Situationen där är dock mycket instabil och handlingen tar fart.
Andra säsongen av militärdramat Our Girl börjar ikväll klockan 21:00 på SVT1. Avsnitten går även upp på SVT Play!


Film: Our Girl Series 2 Trailer – BBC One

SVT Play – Our Girl

Läs även Semper Miles: Brittiska rekryter på TV och Ärlig dokumentär om soldaternas vardag i krigets Afghanistan samt Civila provar uttagning till specialförbanden och Kalla kriget fortfarande hett i Deutschland 86

– Finally the BBC drama Our Girl continues in Sweden as well. Premiere for season 2 tonight(!)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]