Foto: Yoni S Hamenahem

Fortsättningen för Rambo kan bli både film och TV-serie

Det har varit succé under många år. Filmatiseringen av David Morrells bok First Blood som fick en uppföljare, en del tre och en del fyra fortsätter att fascinera och fånga både gamla och nya fans. Sylvester Stallone har sedan första filmen släpptes 1982 gestaltat den ensamme, komplicerade f d elitsoldaten John Rambos kamp mot såväl lokala polischefer som vietnameser och ryssar.

Efter den senaste Rambo IV (2008) har det talats om fortsättning, inte på bioduken utan i form av en TV-serie ”Rambo: New Blood”, där John Rambos son skulle göra entré och ta över huvudrollen helt utan Stallone. Det har varit utdraget med få detaljer om hur det fortskridit men så sent som i december förra året rapporterades det att mediagiganten FOX ska ha säkrat utvecklingsavtal för Rambo som TV.

Men det ser ut att bli film ändå – eller också. Nu Image/Millennium Films (som gör runt 20 titlar/år, bl a stjärnspäckade Expendables-filmerna) skissar på en s k Reboot där John Rambo fortsätter sina äventyr men med en ny skådespelare i rollen, ungefär som man valt att göra med James Bond. Vem som är påtänkt som Rambo är inte uttalat men manusförfattaren Brooks McLaren ska vara klar liksom regissören Ariel Vromen.
Filmtiteln blir enligt uppgift densamma som nämnda TV-serie: ”Rambo: New Blood”. Sammanträffandet vad gäller titel kan vara kvarvarande arbetsnamn eller kanske ett möjligt samarbete för att boosta nysatsningen på varumärket oavsett media – men det är fria spekulationer.

Det här lär vi höra mer om och även om det ligger längre fram så ser det för närvarande mycket ljust ut för alla som vill ha mer Rambo-action!

Kuriosa: Rambo svenskättad? Författaren Morrell, som skrev boken First Blood, ska ha lånat namnet Rambo från en amerikansk äppelsort. Intressant i sammanhanget eftersom Rambo-äpplet togs till Amerika av svensken Peter Gunnarsson Ramberg (sedermera Rambo), en av de tidigaste bosättarna som kom till kolonin Nya Sverige år 1640. Äppelsorten försvann med tiden i Sverige men återintroducerades under 2000-talets början på initiativ av Swedish Colonial Society.

Läs även Semper Miles: Succén Deutschland 83 fortsätter

(Bilden: Sylvester Stallone som Rambo. Foto: Yoni S Hamenahem, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/deed.en)

Källor: Deadline Hollywood, The Hollywood Reporter, IMDB, Wiki

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]