Foro: John Lidman/Försvarsmakten

Återgång till vår normaltid

Man kan emellanåt höra folk som kallar det att byta till vintertid men det är en återgång till vår normaltid det handlar om och nu är det dags igen.

Klockan tre natten mot söndag den 31 oktober ställer vi tillbaka klockan en timme och åter gäller Central European Time, UTC+1.

Det är inget som märks av i överkant för de flesta men det är många som kommer få arbeta den där timmen två gånger inatt och dessutom noga hålla reda på, särskilt i rapporter o dyl, ifall saker och ting skett den första eller andra gången som 02:00-03:00 avverkades. En klapp på axeln till er.

Så här har det varit sedan 1980 och nu 41 år senare ser det ut som att vi är på väg mot ett slopande av den tillfälliga sommartiden. EU-kommissionen har föreslagit avskaffande i hela EU-området! Men åren går och än har inget hänt så det är bara att flytta tillbaka visaren, att återgå och se framtiden an. En framtid som börjar med en timme till godo redan i morgon.

Wikipedia – Normaltid

Wikipedia – Centraleuropeisk tid

Regeringskansliet – Slopa eller behålla tidsomställningen?

Läs även Semper Miles: En timme hit och dit – en relativt ung företeelse och Med helikoptrar i luften i höst- och vintermörkret samt Lite mer tid för nya gemensamma uniformssystemet NCU

(Bilden är en illustration: Omställningen till normaltid är för många synonymt med höst, en på många sätt prövande årstid. Men det är som vanligt bara att bita i och kämpa på. Foto: John Lidman/Försvarsmakten.)

– Sweden back from Daylight-Saving Time ”Sommartid” at 03:00 Sunday 31st October 2021

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]