Foto: Niklas Ehlén/Combat Camera/Försvarsmakten

Ny chef för våra militära underrättelser och säkerhet

Generalmajor Lena Hallin tillträder idag chefsposten för Must, Sveriges Militära underrättelse- och säkerhetstjänst, för att leda det hemligaste och viktigaste vi har.

Försvarsminister Peter Hultqvist har beskrivit henne som en välmeriterad och oerhört kompetent person och uttryckt sin glädje över att hon accepterat detta viktiga uppdrag.

Hallin har en lång och gedigen bakgrund, bland annat som förbandschef vid Ledningsregementet, försvarsattaché i London, ledningssystemchef i Försvarsmakten, militär rådgivare vid UD och sedan i höstas som ställföreträdande chef för Must. Den 1 maj tillträder hon uppdraget som chef och befordras samtidigt.

Jag känner mig stolt och hedrad över att få förtroendet att i rollen som chef för Must vara med och bidra till Sveriges fortsatta säkerhet och försvarsförmåga.” sa Lena Hallin i ett pressmeddelande när utnämningen tidigare tillkännagavs.

Vi passar på att tacka Gunnar Karlson som går i pension efter sju år på posten och vi hoppas på en lång och framgångsrik insats även för generalmajor Lena Hallin, C Must.

Militära underrättelse- och säkerhetstjänsten (Must)

Läs även Semper Miles: FM och Säpo ställer krav och kan stoppa/rädda myndigheter och Spionen lägger pussel samt Nu moderniseras och växer hemliga FRA på Lovön och Smidigare registersamarbete mot terror

(Bilden: Lena Hallin från ett tidigare tillfälle. Beskuren bild. Foto: Niklas Ehlén/Combat Camera/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]