Foto: Astrid Amtén/Försvarsmakten

LedR välkomnar till ännu större regementets dag

Passa på att besöka Enköpings garnison som öppnar upp för allmänheten på lördag. Ledningsregementet ansvarar för en mängd uppgifter och arrangerar och bjuder på en regementets dag, långt mer omfattande än någonsin tidigare!
Här finns bl a Ledningsbataljonen, Sambandsbataljonen, Telekrigsbataljonen, Psyopsförbandet, Infopluton, Tolkpluton, Försvarsmaktens meteorologiska och oceanografiska centrum, Combat Camera, Ledningsstridsskolan m m.

Massor av spännande och intressant information och förevisningar, besökarna kommer riktigt nära verksamheten och får känna på samt prova personlig och gemensam utrustning, bekanta sig med i stort sett alla delar av regementet, ta en närmare titt på och i fordon, åka med etc. Dessutom bjuds det på stridsuppvisning, patrullfälttävlan m m. Perfekt för alla åldrar. Kort sagt är det en möjlighet som inte får missas!

Programmet på garnisonen börjar strax efter klockan tolv men redan klockan tio kör man igång med uppvisning och musik på Stora Torget mitt inne i Enköping.

Inpassering sker via tre grindar. Gratisbussar till regementet (och vice versa) går regelbundet mellan Enköpings Central/Resecentrum, reguljära busshållplatser och de två parkeringplatserna som ligger längst bort. Det går såklart även att ta sig en promenad. Se ”Vägvisning och parkeringar” nedan.

Tid och plats: Lördag den 6 oktober klockan 12:15-16:00. Ledningsregementet, Enköping. (Zoomningsbar karta, satellitbild och gatuvy: Stora torget respektive Ledningsregementet)

Program – Regementets dag, med kartöversikt och stationer, hålltider m m (PDF)

Vägvisning och parkeringar

Ledningsregementet (LedR)

Läs även Semper Miles: Ny avancerad materiel för telekrig inlevererad av FMV och Markstrid på båda sidor Vättern stärker förmågan samt För högkvalificerad media varhelst Försvarsmakten behöver den och Internationellt samarbete i svensk storövning

(Bilden är från förra året. ”Fordonsåkning på Regementets dag 2017”. Något beskuren. Foto: Astrid Amtén/Försvarsmakten.)

– The Command and Control Regiment (Ledningsregementet) open the gates this Saturday inviting the public to come visit

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]