Foto: Mikael Johansson/Försvarsmakten

Garnisonens dag i Skövde

Efter lång tid av prövningar med inställda aktiviteter och där vi fått se till att hålla distans, är det åter möjligt att samlas. Det innebär bl a att Försvarsmakten vid särskilda tillfällen åter slår upp portarna och välkomnar besök från allmänheten. Mäkta populärt!

Först ut är Skövde som bjuder in till Garnisonens dag i helgen!

För ändamålet har man gjort i ordning utställningsområdet på Heden ”mitt inne på garnisonen” med stationer där man möter personal som informerar, berättar, svarar på frågor, och får möjlighet att på nära håll bekanta sig med (”titta, klättra och klämma på”) materiel, fordon m m. Höjdpunkten serveras klockan 13:00 då man genomför en förevisning med flera typer av stridsfordon och soldater som agerar i olika situationer.

Under dagen är även soldathemmet och militärrestaurangen Trumslagaren öppna så man kan pausa med något läskande, en gofika eller en bit mat utan att lämna området.

Tid och plats: Lördag 9 april kl 10:00-14:00. Skövde garnison, Heden (”Parkering: Grusplanen vid Logistik- och Motorskolan på andra sidan väg 49. Bussar kommer finnas för transport mellan parkering och utställningsområdet”.)

Skaraborgs regemente, P 4
Göta trängregemente, T 2
Markstridsskolan, MSS
Försvarsmaktens logistik- och motorskola, LogS
Hemvärnet
Frivilliga försvarsorganisationer

Det här gör Försvarsmakten

Läs även Semper Miles: Åter framryckning och övning inne i Skövde och Nya lätta terrängvagnar skapar möjligheter samt Nya chefer på plats och Hemvärnet lockar fler

(Bilden är från ett tidigare tillfälle. Något beskuren bild. Foto: Mikael Johansson/Försvarsmakten.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]