Foto: BAE Systems. Copyright © 2019 BAE Systems

Föredrar CV90 i kommande storaffär för stridsfordon

Slovakiens försvarsmakt står i begrepp att uppgradera sin flotta av stridsfordon (Infantry Fighting Vehicles – IFV). En möjlig affär för ett rejält antal bandgående, skyddade fordon och det finns att välja bland.

Svenska CV90 MkIV från BAE Hägglunds är den, eller åtminstone en av, världens bästa i sitt slag och finns såklart med. Tidigare i år meddelades det att BAE tillsammans med FMV lämnat ett fördelaktigt erbjudande, inklusive ”svensk support kring utbildning, taktiskt användande och framtida utveckling”.

Bra för ökad försvarsförmåga och för nära, långtgående, bilaterala samarbeten med den slovakiska försvarsindustrin och försvaret. Vi är ju sällan främmande för att ta det där extra steget tillsammans med kunder och partners. Viktigt och uppskattat åt båda håll.

Nu rör det på sig och i veckan nåddes vi av ett positivt besked där Slovakiens försvarsministerium rekommenderar CV90 MkIV som föredragen kandidat inför kommande beslut! Totalt rör det sig om 152 fordon.

Film: CV90MkIV – The warfighting IFV (8:13 min)

BAE Systems – CV90 MkIV

Ozbrojené Sily – Slovakiens försvarsmakt

Läs även Semper Miles: Det bästa blev just ännu bättre med nya CV90 MkIV och Lyckade hemliga test med PV-robot för CV90 samt Stororder på Carl-Gustaf från Slovakien och Ytterligare samarbete kring svensk försvarsmateriel i Tjeckien

(Bilden visar en CV9035 vid ett annat, tidigare tillfälle. Foto: BAE Systems. Copyright © 2019 BAE Systems. All rights reserved. Filmen: BAE Systems Hägglunds Örnsköldsvik Youtubekanal.)

– BAE Hägglunds CV90 MkIV recommended by Slovak Ministry of Defence as preferred candidate for 152 new IFV’s

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]