Foto: Rebecca Landberg/Försvarsmakten

Dags för fartfyllda och uppskattade Marinens dag på Berga

Nu på lördag öppnas delar av Haninge garnison för besök från allmänheten. En unik och mäkta populär tilldragelse som lockar många till den annars ordentligt slutna anläggningen där ute vid kusten.

Här ges man chansen att träffa soldater och sjömän som berättar om det marina och amfibiska arbetet och de olika uppgifterna, det förevisas utrustning av olika slag och en del av den får besökarna prova på liksom andra spännande prova på-aktiviteter. Besök fartygen och passa på att åka med i Stridsbåt 90. Fika och lättare lunch finns att köpa på området mot kontant betalning.

Klockan ett är det sedan dags för den fartfyllda och uppskattade stridsförevisningen. Realism och höga ljudnivåer utlovas.

Vissa aktiviteter, som att gå ombord och besöka HMS Belos och HMS Kullen, är säkerhetsnivån högre och öppen endast för svenska medborgare som kan legitimera sig. ”För att kunna gå ombord på fartygen krävs det att du som besökare kan styrka att du har svenskt medborgarskap. (Svenskt nationellt ID-kort eller svenskt pass alternativt giltigt ID tillsammans med aktuellt personbevis som visar svenskt medborgarskap.)

Utöver de arrangerande Fjärde sjöstridsflottiljen och Amfibieregementet är bl a Försvarsmaktens logistik, Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, Första ubåtsflottiljen samt Hemvärnet och flera frivilliga försvarsorganisationer på plats hela dagen. En unik dag!

Tid och plats: Lördag den 15 september klockan 10:00. Haninge garnison, Berga (klicka här för satellitbild, karta m m)


Film: Amfibieskyttesoldat i Försvarsmakten (3:39 min)

Marinens dag 2018 – broschyr med info, översikt, program, tips och regler m m (PDF)

Amfibieregementet

Fjärde Sjöstridsflottiljen

Marinbasen

Försvarsmaktens logistik

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband

Första ubåtsflottiljen

Hemvärnet

Frivilligutbildning

Läs även Semper Miles: Marindagen i Karlskrona med mer än någonsin men glöm inte ID och Två intensiva veckor när US Marines övar med Amf 1 samt Aktivitet på och under ytan när ubåtsjaktövning går igång och Värnpliktiga utgjorde ett besvärligt och dödligt försvar

(Bilden: Amfibieregementet genomför stridsförevisningar med Andra amfibiebataljonen vid en tidigare upplaga av Marinens dag på Berga. Beskuren bild.)

– Open gates at Berga Marine base south of Stockholm on Saturday 15th September. Partially open to Swedish citizens only

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]