Foto: Greverod

Försvaret presenterar utomhusfestival i helgen

I den nordvästra utkanten av Skövde, i det högt belägna Billingens fritidsområde, har det blivit dags för Sweden Outdoor Festival. Nu till helgen, både lördag och söndag, med ett utdraget mässområde utomhus som sig bör.

Här är det fri entré och det blir det massor att se, göra, prova på, smaka, det blir föreläsningar, uppvisningar, flera tävlingar och så ska det svenska mästerskapet i utomhusmatlagning avgöras med SM-kval på lördag följt av SM-final på söndag.

Försvarsmakten är en av huvudsponsorerna av utomhuseventet med Skaraborgs regemente (P 4) och Trängregementet (TrängR) på plats och presenterar såväl Försvarsmakten som sina respektive regementen. Det tarvar såklart ett besök och varför inte prova att göra fystestet?

Gratisturer är ordnade med Hellbergs buss som kör varje halvtimme från 10:30 till 16:30 från läge E på Resecentrum (stationen). Längs vägen stannar man för på-/avstigning vid entrén Arena Skövde och Billingskolan. Och omvänt från Billingehus/Sweden Outdoor Festival varje halvtimme 11:00-17:00.

Det är som bekant något särskilt och tillfredsställande med uteliv så passa på att styra kosan hit till helgen!

Tid och plats: Lördag och söndag, 15-16 september kl 11:00-17:00 båda dagarna. Billingens fritidsområde  (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m)

Program, festivalöversikt, aktiviteter m m (PDF)

Skaraborgs regemente

Trängregementet

Läs även Semper Miles: Svenskt pansar mäter sig i tuffa Strong European Tank Challenge och Markstrid på båda sidor Vättern stärker förmågan samt Nya krafter till Skövde – är du också intresserad? och Nära på fördubbling av anslag till friluftslivet

(Bilden: Inget bildmaterial från vare sig arrangörerna eller huvudsponsorerna så vi bjuder på den privata ”Utsikt från Billingen” från ett helt annat tillfälle. Foto: Greverod, PD, CC BY-SA 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0/)

– Sweden Outdoor Festival in Skövde during Saturday 16th and Sunday 17th September

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]