Foto: Jesper Sundström/Försvarsmakten

Försvarsmakten rekryterar till pilotutbildningar

Sverige behöver fler piloter och Försvarsmakten har öppnat upp för ansökan till kommande utbildningar. Hur vore det att sikta in sig på en helhjärtad karriärsatsning utöver det vanliga? Eller sadla om? För att göra extrem nytta för försvar och samhälle samtidigt som man trivs och utvecklas.

För närvarande söker man personal som kan komma att bli våra blivande helikopter- och transportflygpiloter. Utbildningen börjar hösten 2019 och tester inför det kommer att genomföras under höst/vinter 2018 samt vinter/vår 2019. Ansökan ska vara Luftstridsskolan till handa senast 2019-01-11.

Vad gäller bakgrund och förutsättningar finns det två vägar in. Antingen kommer man helt ny från den civila världen och söker ”via militär grundutbildning”, med genomförande av GU som ska vara klar senast juli 2019, eller så har man redan militär behörighet. För den som finner möjligheten lockande finns ingen anledning att skjuta på beslutet. Här krävs fokus inför en hel del fakta, krav, förberedelser, ansökan samt tester. Men så är det ju också något alldeles speciellt som hägrar i andra änden!

Pilotutbildning

Helikopterpilot Specialistofficer (inkl mer info och ansökan)

Transportflygpilot (inkl mer info och ansökan)

Är du intresserad av att arbeta som helikopterpilot eller transportpilot i Försvarsmakten?

Läs även Semper Miles: Med kunskap och flygtimmar under rotorbladen och Viktig förmåga när Hercules landar och lyfter på landsväg samt Stort grattis och tack Helikopterflottiljen och Är nykomlingen från Embraer vårt nya transportflyg?

(Bilden: 1:a helikopterskvadronen genomför medevac och helikoptertransport.)

– Swedish Armed Forces recruit helicopter- and transport pilots from both military and civilian backgrounds

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]