Foto: Andy Jamieson

Nationell folkfest för stöd och tack till försvaret

Vilken dag det lär bli i Storbritannien när man går man ur huse för att på Armed Forces Day komma samman, för att uppleva och hylla sitt försvar och sina soldater i samtliga vapenslag.

Ett ärligt erkännande och stöd för de män och kvinnor som ställer upp och arbetar för fred och säkerhet, nationellt och internationellt. Det handlar om de heltidsanställda, reservister, veteraner, kadetter och kommande generationer, frivilliga och såklart deras familjer.

Det här är en enorm folkfest som firas varje år på många, många platser den sista lördagen i juni och uppslutningen är lika imponerande som paraderna, uppvisningarna och allt vad man hittar på tillsammans. Grattis på försvarets dag Storbritannien!

Armed Forces Day, officiella hemsidan

Läs även Semper Miles: Parader i det offentliga för heder och vi-känsla och Mycket aktivitet för finska försvaret som märks och hyllas samt Den beridna högvakten med parad genom Stockholm är tillbaka och Många moment och rörelser under övning i centrala Stockholm

(Bilden: Det ser olika ut från plats till plats. Här från ett tidigare år vid Wollaton Hall utanför Nottingham. Foto: Andy Jamieson, CC BY-SA 2.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0/)

– Armed Forces Day, a huge National event supporting UK Troops all over Britain

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]