Foto: Mats Carlsson/Försvarsmakten

Hemvärnet övar på viktiga platser utanför och inne i stan

Det händer grejor i de nordöstra delarna av Medelpad. Just nu är man igång och mitt uppe i krigsförbandsövningen som sträcker sig över tre intensiva dygn och i förhållandevis stor utsträckning i urban terräng.

Igår och idag övar man i anslutning till Midlanda flygplats mellan Sundsvall och Härnösand och i morgon håller man till i de centrala delarna av Timrå, närmare bestämt klockan 09:00-17:00.

Ökad militär aktivitet med framryckning, förflyttningar och eldöppnande är att räkna med. Lednings- och säkerhetspersonal kommer därför att finnas på plats vid de olika momenten iklädda gul väst. Information har också gått ut i god tid.

Under övningen kommer soldaterna att skjuta med lös ammunition som är helt ofarlig men låter högt och naturligtvis är allmänheten välkommen att observera övningen” säger man från Hemvärnet. ”Ett av syftena med övningen är att vi ska visa upp oss för er i allmänheten och att ni ska få information om vad vi gör.”

Timrå och Sundsvall-Timrå Airport – Satellitbild, karta, gatuvy m m

Informationstext på sex språk (PDF)

16 Hemvärnsbataljonen/Medelpadsbataljon

Hemvärnet

Läs även Semper Miles: Extra hemvärnsövning för ännu vassare lokal förmåga och Brigadchefen tar över ledningen av Hemvärnet samt Kanske ny vår för Norrlands försvar och samhällen och Fiskeläget där man skräms av hemvärn och försvar

(Bilden: Från ett tidigare tillfälle när Medelpadsbataljon övade strid i centrala Härnösand. Något beskuren.)

– During 27-28th September the Home Defence will exercise in the area of Midlanda Airport. On Saturday 29th they continue with finals in central parts of Timrå City where the public is welcome to watch

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]