Foto: Melina Westerberg/Försvarsmakten

Garnisonen i Linköping öppnar upp grindarna

Det blir en alldeles speciell dag där på Malmen strax väster om Linköping när garnisonen öppnar upp för allmänheten på norra delen av anläggningen i morgon lördag. Det blir ingen aktivitet i luften men väl på marken och lättillgänglig för alla, något man inte kunnat erbjuda tidigare.

Under hela dagen bjuds det på förevisningar av förbanden som utgör garnisonen. Det betyder flygplan, helikoptrar, fordon, utrustning, hur saker och ting tas om hand och hur det fungerar i fält.

Träffa personalen, bekanta dig med utrustning, lär mer om allt mellan arbetsuppgifter och nya värnpliktssystemet, njut av orkestermusik, åk bandvagn, se film, välj bland flera intressanta föredrag m m, m m. Flygvapenmuseum är en naturlig del med sitt digra utbud och håller dessutom en specialvisning. Se programmet nedan.

Enligt prognos från SMHI kan man dessutom se fram emot halvklart till molnigt väder, ingen nederbörd och 14-16 grader varmt under den stora dagen på Malmslätt i morgon!

Tid och plats: Lördag den 5 maj klockan 11:00-16:00. Malmens flygfält, Linköping (klicka här för karta, satellity m m)


Program, översiktskarta, parkering (PDF)

Garnisonens dag – Linköping

Försvarsmaktens helikopterflottilj (Hkpflj)
Luftstridsskolan/Flygskolan (LSS/FlygS)
Skaraborgs regemente (P 4)
Försvarsmedicincentrum (FömedC)
Försvarmakten Logistik (FMLOG)
Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemsförband (FMTIS)

FMVFlight Test Center Linköping

Flygvapenmuseum

Läs även Semper Miles: Stort grattis och tack Helikopterflottiljen och Optimal helikopterkraft med FARP samt Uppgraderad brandresurs och Två dagar rejäl flygfest på Malmen

(Bilden är från ett annat tillfälle)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]