Foto: Janne Bohman/ Försvarsmakten

Populär dag med Södra skånska regementet

För alla som vill komma riktigt, riktigt nära, träffa soldater och befäl, veta mer och höra hur man arbetar och se vad man har för personlig och gemensam utrustning till sitt förfogande, bör genast planera för kommande lördag. Då slår nämligen Södra skånska regementet (P 7) upp portarna och bjuder in allmänheten för en heldag på Revingehed!

Att regementets dag med P 7 är mäkta populärt är verkligen inte utan anledning. Bland allt som erbjuds får man absolut inte missa uppvisningarna, flera mindre under dagen och den STORA stridsuppvisningen som genomförs med start halv två. Imponerande för både stora och små.

Vi är stolta över att försvara Sverige, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer.” På plats finns även Hemvärnet, flera frivilliga försvarsorganisationer, veteranförbund, Polisen, Räddningstjänsten, Länsstyrelsen och MSB.

Tid och plats: Lördag den 5 maj klockan 10:00-15:00. P 7. Revingehed, Södra Sandby (klicka här för karta, satellitvy m m)


Direkt till detaljerat program med mer info och karta (PDF)

Möt Försvarsmakten i Skåne – Regementets dag

Södra skånska regementet, P 7

Läs även Semper Miles: Fortsatt gott samarbete i söder och Stor samövning för markstrid drar igång i Skåne samt Det bästa blev just ännu bättre med nya CV90 MkIV och Imponerande svensk ingenjörskonst gav topplacering

(Bilden är från ett tidigare års regementets dag. Stridsvagn 122)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]