Foto: Anneli Karlsson, SMM

80 år med fantastiska Sjöhistoriska museet

Det har hunnit passera en del tid sedan Gustav V öppnade Sjöhistoriska i slutet av maj 1938. Nu på lördag ställer man till med stor fest för att fira de 80 år som gått och alla är välkomna på kalaset. Hela dagen fylls med aktiviteter av olika slag för både vuxna och barn följt av jubileumsafton med mat och vad man kallar nostalgiska musikuppträdanden.

Museet som samlar, vårdar och ställer ut på områdena handelssjöfart, skeppsbyggeri och sjöförsvar är alltid värt ett besök. Här finns något för alla och man räknar med att hittills ha nått ca fyra miljoner besökare med över 300 genomförda utställningar. Normalt har Sjöhistoriska öppet 10-17 men dagen till ära håller man igång i tolv innehållsrika timmar. Fri entré!

Tid och plats: Lördag den 26 maj kl 10:00-22:00. Sjöhistoriska museet, Djurgårdsbrunnsvägen 24, Gärdet, Stockholm (klicka här för satellitbild, karta, gatuvy m m)

Jubileumskalas på Sjöhistoriska – program för dagen

Jubileumsafton med mat & musik – för kvällen

Besök Sjöhistoriska – med det mesta man behöver veta, inkl Hitta hit

Läs även Semper Miles: Större övning för försvar av hav, kust och sjöfart och Marinen bjuder motstånd när Sovjet kommer över Fredens hav samt Alldeles speciellt på jubilerande Sjöhistoriska och Alla dagar är bra dagar på Gladan

(Bilden är från ett tidigare tillfälle. Foto: Anneli Karlsson, SMM, CC BY 3.0 https://creativecommons.org/licenses/by/3.0/)

– The Maritime Museum turns 80 and celebrates for 12 hours on Saturday 26th May

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]