Foto: Copyright Saab AB

Försvarsmakten uppgraderas med senaste Carl-Gustaf M4

Under året kommer Försvarsmakten att tilldelas M4, den senaste toppmoderna versionen av det världsledande granatgeväret Carl Gustaf. Saab meddelar idag glatt att avtalet med FMV är klart. ”Vi är glada över att det svenska försvaret, som var den första användaren av Carl-Gustaf-systemet, nu har blivit medlem i M4-familjen. Genom valet av den nya versionen kommer de svenska soldaterna att få en ökad kapacitet att bekämpa alla typer av hot”, säger Görgen Johansson, chef för Saabs affärsområde Dynamics.

Carl-Gustaf M4 är den senaste versionen av det bärbara, axelavfyrade och mångsidiga vapensystemet. Det ger användarna en lång rad bekämpningsalternativ och gör trupperna smidiga och effektiva i alla stridssituationer. Carl-Gustaf M4 bygger vidare på systemets utomordentliga kapacitet och erbjuder en högre precision, lättare konstruktion och kompatibilitet med framtida innovationer. M4 är även kompatibel med framtida utvecklingar inom stridsteknologi, som till exempel intelligenta siktessystem och programmerbar ammunition.”

Vapnet som funnits med sedan 1948 har rönt och röner alltjämt stor framgång världen över. Vad gäller nya M4 har hittills fem länder tecknat kontrakt för att fortsätta med det bästa som står till buds!


Film: Carl-Gustaf M4 – Smart just got smarter (2:07 min)

Läs även Semper Miles: Nya Carl Gustaf M4 och nya AT4 – världsledande och svenskt och Vidareutvecklade RBS 70 NG för pålitligt flexibelt skydd samt Världsledande smidigt pansarvärn för en miljard och Carl-Gustaf till varje amerikansk infanteripluton

(Bilden: Carl Gustaf M4. Beskuren. Copyright Saab AB)

– The latest version of the Carl-Gustaf weapon system, M4, to be rapidly delivered to the Swedish Armed Forces in 2018

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]