Foto: Jsdo1980

Plats för att minnas och hedra invigs i Helsingborg

I förlängningen av Kvickbron på Parapeten i Helsingborgs hamn, invigs i eftermiddag stadens veteranminnesplats. Det är bara ett stenkast från vardagens hektiska liv och rörelse och alldeles i närheten där människor hela tiden avreser och ankommer men platsen erbjuder ändå ett speciellt läge med ett visst lugn.

Sedan tidigare känd som Utkiksplatsen och Låsta kärlekar blir det här från och med idag även en naturlig plats att minnas och hedra de våra som osjälviskt kämpat långt hemifrån för fred och medmänniskor.

Själva invigningsceremonin börjar klockan 15:00 och en timme innan marscherar Sveriges Veteranförbund (SVF) från Stadsparken ner mot den blivande minnesplatsen där det blir tal av kommunfullmäktiges ordförande, tal av SVF:s ordförande, f d överbefälhavare Sverker Göranson samt musik m m. (Klicka här för satellitbild, karta och gatuvy.)

Sveriges Veteranförbund (SVF)

Läs även Semper Miles: Just nu nära 500 svenskar aktiva i internationella insatser och I år går man till Sveriges nordligaste punkt samt Fredagsswish – Kamrathjälp som gör stor skillnad och Skapa möjligheter istället för urdålig rapportering

(Bilden: Parapeten, Helsingborg. Platsen för monumentet bland flaggorna en bit bort i centrum av bilden. Foto: Jsdo1980, CC BY-SA 4.0 https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/deed.en)

– Official place in Helsingborg to to remember and honor those who have fought for peace abroad

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]