Foto: Kim Svensson/Sveriges Veteranförbund

Veteranmarschen 2018 är igång

I morse utgick man från förra årets målstad som traditionen bjuder, den här gången Skellefteå. Veteranmarschen 2018 är igång! Först ceremoni och marsch inne i staden för att sedan bege sig ut på första etappen som tar deltagarna till Piteå. Marschsträckorna är fördelade över det enorma norra Norrland och utgör tillsammans ca 30 mil.

Syftet med det här är att uppmärksamma Sveriges alla veteraner som gör och gjort sitt yttersta för freden. Kamratskapen är viktig och man bedriver samtidigt insamlingsverksamhet genom Kamrathjälpen.

I år ska man ta sig upp till Treriksröset för målgång den 6 augusti. Då har man, sedan starten 2013, trampat sig genom vårt avlånga land!

Varför inte ta en titt på rutt och etapper (nedan) för att få en glimt och heja på den tappra skaran? Eller varför inte kliva på och gå med några etapper, en etapp eller en bara bit? ”Alla som vill och kan ska absolut komma med och gå, kortare eller längre sträckor. Att hoppa på efter vägen är inget problem.” (Läs mer på Veteranmarschens hemsida.)
Nu är man iväg för att om tio dagar nå så långt upp man kan komma, där Sverige, Norge och Finland möts.

Veteranmarschen 2018 – officiell hemsida

Direkt till Rutt & Etapper 2018

Kamrathjälpen – insamling

Läs även Semper Miles: I år går man till Sveriges nordligaste punkt och Sveriges utlandsveteraner hyllas på Veterandagen samt Just nu nära 500 svenskar aktiva i internationella insatser och Bror Richard Svärd om sina närapå 40 år med svenska insatser

(Bilden är från 2017 års upplaga av Veteranmarschen, Gävle-Skellefteå! Något beskuren. Foto: Kim Svensson/Sveriges Veteranförbund Flickr.)

– The Veteran March sets off. This year to reach the most northern point of Sweden

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]