Hissa Storseglet – Marint så det förslår under fyra dagar

Höga master och rejäla segel nästan vart ögat når när Göteborg den 3-6 september står värd för North Sea Tall Ships Regatta. Passa på att besöka Sveriges största hamn- och sjöstad som bjuder till ytterligare lite extra under de fyra dagar som ”ett tjugotal av världens mest spektakulära segelfartyg” från nio länder tagit sig hit i god konkurrens i havskappseglingen som utgick från Blyth i England. Tusentals vinkade av dem för resan över Nordsjön och det lär bli tusentals som välkomnar i Göteborg, följt av fest och glam i frihamnen.
Programmet är fullspäckat med möjlighet att gå ombord, uppvisningar, uppträdanden, hantverk, allehanda happenings och festiviteter för stor och liten.

Försvarsmakten är på plats och representeras av Amf1, 132 Säkkomp Sjö, K3, SSS/FM DNC, 3 Sjöstridsflj, 1 Ubflj, Lv6, FMTS, FM HRC, F7, P4, Ing2 och LedR som utlovar mycket aktivitet under dessa dagar. Det blir försvarsinformation, uppvisningar, utmaningar, musikkårer och fältartister. Här finns stolta skolfartyget Gladan, stridsbåt 90, dyktank, ambulans, fältjukhus, stridsvagn, motorcyklar m m och så blir det hejdundrande överflygningar.

I sammanhanget ska det nämnas att för den som vill ha mer segeläventyr sänder TV-kanalen Axess den klassiska serien Onedinlinjen! Och man ser verkligen till att alla ska ha chansen att hänga med från början (första avsnittet visas varenda dag 31/8-6/9 på olika tider).

Program för alla dagar i Göteborg (PDF)

Official website for the North Sea Tall Ships Regatta 2016

Möt Försvarsmakten under Tall Ships Regatta

Axess – Onedinlinjen, inkl sändningstider

Läs även Semper Miles: Alla dagar är bra dagar på Gladan

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]