Heavy Metal-dragspel i väntan på nya camouflaget i natt

Nu släpps det senaste finska camouflagemönstret även för den kommersiella marknaden! M05, som verkligen smälter in i omgivningarna, har fått många anhängare men det har varit varumärkesskyddat och strikt för Puolustusvoimat, alltså finska Försvarsmakten. Vare sig mönster eller persedlar har gått att lägga vantarna på över huvud taget. Men det blir det alltså ändring på. Från och med midnatt blir handeln laglig – och det gäller samtliga varianter: Woodland Pattern, Cold Weather Pattern samt Snow Pattern!

Vi har nåtts av att sköna finska army- och friluftsbutiken Varusteleka bullar upp och gör en rejäl happening av premiären! De nattöppnar sin stora butik i Helsingfors från klockan nio ikväll och i väntan på tolvslaget blir det särskild M05-öl, finsk Beef Jerky och ärtsoppa med uppträdanden av en av Finlands mest kända Heavy Metal-dragspelsartister Netta Skog, med mera. Festen och shoppandet pågår fram till 02:00.
För den obotligt kvällströtte öppnar man som vanligt 10:00 på måndag igen och så finns såklart hemsidan för de långväga entusiasterna.

Efterfrågan förväntas bli stor med risk för slutförsäljning men det blir garanterat mer av den här varan. Natten mot måndag är enligt uppgift bara den självande början för M05 i livet utanför de finska kasernerna och övningsfälten.

Varusteleka – M05

Se även Semper Miles: Det viktiga svensk-finska försvarssamarbetet och Om pågående projektet med gemensamma uniformer NCU samt Ny Okänd soldat

(Bilden visar en finsk soldat i M05 framför en CV9030-vagn i finsk tjänst. CC0/PD.)

[Denna, och våra andra artiklar, är fri att ladda ner och använda om källan SemperMiles.se framgår/anges]